Selecteer een pagina

De kansen die podcasts biedt zijn overweldigend. Zowel voor degene die de podcast maakt als voor de luisteraar. En het goede nieuws: In de Nederlandse markt doet vrijwel niemand het! Podcasts bestaan al járen, maar ze worden pas recent écht ‘ontdekt.’

Misschien komt dat omdat de kwaliteit over het algemeen niet erg hoog lag of omdat niemand buiten radioland er nog van had gehoord, maar inmiddels zit het flink in de lift. In dit artikel zet ik de kansen en de beste business podcasts voor je op een rij zodat jij dit kan gebruiken om je business te laten groeien


WAT IS HET?

Om te beginnen: wat is een podcast? Een podcast kun je zien als een “radio-aflevering” van meestal tussen de 45 en 60 minuten. Deze worden verzonden via een podcast kanaal op iTunes en bijna ieder kanaal heeft een presentator. Over het algemeen nodigt deze presentator of gastheer een spreker uit om vervolgens tijdens de uitzending een interview af te nemen.

Dat klinkt misschien niet baanbrekend of uniek, maar niets is minder waar. Er worden namelijk vaak inspirerende en diepgaande gesprekken gevoerd waarin veel praktijkkennis wordt gedeeld. Persoonlijk leer ik daar verreweg het meeste van: Praktijk kennis en tips van succesvolle ondernemers die de stappen al gezet hebben en weten wat resultaat oplevert.  


HOE WERKT DAT IN DE PRAKTIJK?

In veel gevallen wordt de aflevering gedownload via iTunes. Dit kan op je telefoon, je tablet of zelfs op je computer. Daarnaast is er de mogelijkheid om je te abonneren op een kanaal, zodat je een melding krijgt wanneer er een nieuwe podcast online komt.

Heb je geen Iphone? Geen probleem! Via de appstore zijn er apps te downloaden waarmee je podcasts kunt beluisteren op je Android telefoon. Een voorbeeld hiervan is Podcast Addict 

Misschien heb je halverwege een aflevering geen zin of tijd meer? No worries, de app onthoudt waar je bent gebleven dus wanneer de mogelijkheid zich weer aandient kun je verder gaan waar je gebleven was. Je kunt er tevens voor kiezen om je niet te abonneren op een kanaal, maar gewoon handmatig losse afleveringen te downloaden. Bij iedere aflevering staat een omschrijving  zodat je precies weet wat je van de aflevering kunt verwachten.


HET MEEST WAARDEVOLLE ASPECT

In een tijd waar de aandacht van klanten afneemt en het steeds drukker wordt op het internet biedt podcast geweldige kansen. Een belangrijk aspect is dat het persoonlijk en authentiek is. Een stem zorgt voor een veel betere connectie en de luisteraars hoeven zich niet druk te maken over ghostwriters en dergelijke, wat bij blogs uiteraard wel voorkomt.

Een ander bijkomend voordeel:  Podcasts kan je altijd en overal luisteren. Door de optie van downloaden heb je dé mogelijkheid om je klanten aan te spreken in hun vrije tijd, tijdens een reis of zelfs tijdens het sporten.

Ook niet onbelangrijk: het is 100% gratis. De app en de podcasts zijn geheel kosteloos. Moet je eens voorstellen hoe ongelooflijk veel gratis content dat is.


BUSINESS PODCASTS TIPS

Op dit moment heb ik een aantal podcasts die ik dagelijks beluister om inspiratie op te doen en nieuwe inzichten te krijgen voor mijn business. Het is een geweldige tool die mij en mijn business veel heeft gebracht. Ik zal mijn favorieten in willekeurige volgorde voor je op een rijtje zetten met een beschrijving erbij. Mocht je nog een mooie aanvulling hebben twijfel dan niet om jouw tips te delen.


Podcast
: The #AskGaryVee Show Gastheer: Gary Vaynerchuck

Één van mijn persoonlijke helden en in dit high-energy podcast beantwoordt Gary Vaynerchuck vragen van volgers over onderwerpen als marketing, social media & ondernemerschap. Alhoewel Gary geen blad voor de mond neemt is hij een voorbeeld voor vele als het gaat om instelling en arbeidsethos. Alles wat hij doet zal hij vol overgave doen en doet hij volledig op zijn eigen manier.  Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen & kansen op Social Media vlak en krijg inzichten vanuit de praktijk.

Beluister: The #AskGaryVee Show 

 

Podcast: Studio Maestro Gastheer: Dennis van Leeuwen

Studio Maestro is een Nederlandstalige business podcast en zet om de twee weken een interessante aflevering live over online ondernemen. Dennis interviewt hiervoor succesvolle ondernemers die hun praktijk ervaringen delen zodat jij dit snel en praktisch voor je eigen business kan inzetten. Er komen veel verschillende onderwerpen aan bod zoals: online marketing, bloggen, webdesign en social media. Het belangrijkste doel van Studio Maestro is het inspireren om meer bezoekers en klanten uit je online presence te halen.

Leer uit de praktijk wat ondernemers doen om succesvol te zijn. De gasten bestaan o.a. uit Anne Raaymakers, Eelco de Boer en Edwin Selij 

Beluister: Studio Maestro

 


Podcast
: Smart Passive Income Gastheer: Pat Flynn

Pat Flynn onthult in zijn podcast al zijn online business en blog strategieën. Een bron van marketing tips en trucs om de concurrentie voor de blijven en te ontdekken hoe je meerdere passieve inkomstenbronnen kunt realiseren voor jouw business. Hoewel Pat bekent geen miljonair te zijn ondersteunt hij zijn familie 100 % met online gegenereerd passief inkomen.

Leer wat hij doet om dit te realiseren en pas het toe voor je eigen business

Beluister: Smart Passive Income 

 


Podcast
: The Tim Ferriss Show Gastheer: Tim Ferriss

The Tim Ferriss Show wordt door vele gezien als de # 1 bedrijf podcast van iTunes. In elke aflevering nodigt Tim gasten uit en gaat hij dieper in wat zij doen om succesvol te zijn. Dit zijn gasten die actief zijn in verschillende vakgebieden zoals o.a. beleggen, sport, business en kunst. Praktische tips & tricks vanuit de praktijk die je kunt gebruiken voor je eigen business.

Tot de gasten die bij Tim zijn geweest behoren o.a. Arnold Schwarzenegger , Ed Catmull (directeur van Pixar), Tony Robbins  en Peter Thiel (miljardair investeerder) 

Beluister: The Tim Ferriss Show 

 


Podcast
: Entrepreneur on fire Gastheer: John Lee Dumas

Dit podcast bestaat uit inspirerende interviews met de meest succesvolle ondernemers en dit doet John lee Dumas 7 dagen per week! Hij begint elke podcast met een business misser en een belangrijke les . Vervolgens gaat hij door naar de ondernemer zijn “AHA”-moment en de acties die ze hebben ondernomen om dat moment om te zetten in succes. Daarna wordt er afgesloten met de ondernemer zijn visie voor de toekomst . Elke aflevering eindigt met een “Lightning Round” waarbij er 5 snelle vragen worden afgevuurd op de ondernemer. Waardevolle inzichten voor je business en een bron van inspiratie

Tot de gasten behoren o.a. Steve Jobs, Richard Branson, Tony Robbins  en Seth Godin

Beluister: Entrepreneur on Fire 

 


Podcast
: ILOVEMARKETING Gastheer: Joe Polish &  Dean Jackson

Deze podcast is uitermate geschikt voor ondernemers die willen innoveren en blijven leren. Dean & Joe geven inspiratie en uitvoerbare marketing strategieën weg over onderwerpen als direct mailing, lead generatie, conversie en het krijgen van refferals. Joe &  Dean bespreken daarnaast ook psychologie, boeken, inspirerende mensen en productiviteittips.  Elke maandag hebben zij een nieuwe podcast live staan en het zijn echt twee zwaargewichten op marketing vlak.

Beluister: I Love Marketing 

 


Podcast
: The Eelco de Boer Podcast Gastheer: Eelco de Boer

Eelco de Boer heeft laatst zijn 100ste podcast live gezet en geeft op zijn kanaal zijn inzichten prijs. De inhoud varieert van business tot privé en er worden ook interviews gehouden. In veel gevallen zijn het korte Engelstalige afleveringen, dus perfect voor momenten dat je niet veel tijd te besteden hebt. 

Beluister: The Eelco de Boer Podcast 

 


Podcast
: TED talks business Gastheer: Geen

Een aantal van ’s werelds grootste innovatievellingen , ondernemers , onderzoekers en het bedrijfsleven delen hun verhalen en inzichten van het podium tijdens TED- conferenties , TEDx evenementen en partner evenementen over de hele wereld. TED biedt enorm inzicht in de grootste denkers van onze tijd. De dingen die je leert over de wereld en over jezelf door deze serie van podcasts is bijna niet te overzien

Sprekers die voorbij komen zijn o.a. Ricardo Semler, Mohammed Ali en Simon Sinek

Beluister: TED talks Business  

 

Zelf ben ik ook al onderdeel geweest van een podcast toen ik te gast was bij Studio Maestro om te praten over sales en het optimaliseren daarvan. Om die te beluisteren klik op de onderstaande afbeelding:

Ik wil jullie veel plezier & geweldige inzichten toewensen en wellicht zie ik jouw podcast binnenkort op iTunes verschijnen

Succes