business consultant

Jerry van staveren (1981) is een ervaren Business Consultant, moderator en change-manager.

gedurende zijn loopbaan heeft hij onder andere gewerkt voor organisaties als makro, Reed Business en Kenwood. daarnaast heeft hij als consultant verschillende changemanagement projecten uitgevoerd voor onder andere ABN Amro, mediamarkt en Nationale Nederlanden.

Tegenwoordig is hij actief binnen (semi-)overheden zoals gemeenten, ministeries en uitvoeringsinstanties in maatwerk projecten om ze versneld naar zakelijke besluitvorming te brengen, processen te optimaliseren en eigenaarschap te vergroten. daarbij maakt hij gebruik van gespecialiseerde software genaamt group decision support software (gdss) om de processen te optimaliseren.

Kan hij jou ook ondersteunen om versneld jouw doelen te bereiken?

bekend van

een business partner

Als consultant geeft Jerry op dagelijkse basis strategisch advies aan het management of de directie van een organisatie om daarmee versneld hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken, de processen te optimaliseren of de adoptiegraad van een verandering (change) te verhogen. 

Complexe vraagstukken zoals bijvoorbeeld energietransitie of participatie hebben geen handboek en vragen daarom een maatwerk aanpak, met maximale stakeholder betrokkenheid, om succesvol uitgevoerd te kunnen worden. 

Vaak gaat het dan ook verder dan alleen het geven van advies en is Jerry van staveren ook nauw betrokken bij de uitvoering van het advies. Denk hierbij aan begeleiding van de medewerkers, maar ook aan training van betrokkenen bij het invullen van strategische of operationele vraagstukken. 

een wereld die continu versneld vraagt een
oplossing die versnelling in zijn dna heeft

 

doelen vertalen naar de praktijk

Als consultant staat Jerry van staveren vooral in zijn kracht wanneer hij organisaties kan adviseren en begeleiden bij het versneld bereiken van hun doelstellingen en dit concreet te vertalen naar de dagelijkse werkzaamheden. Daarbij is de menselijke factor van essentieel belang.

Hij brengt mensen graag in beweging, probeert ze daarbij in hun kracht te zetten en eigenaar te maken van de veranderingen. Daarbij is hij continue bezig een balans te vinden tussen luisteren, prioriteren, enthousiasmeren, binden en verbinden.

waar heeft jerry al versnelling gebracht

opdrachtgevers

tevreden klanten

"Met zijn bekwame manier van bedrijfsvoering wist Jerry binnen een zeer korte tijd het respect en loyaliteit te verdienen in elke laag van het personeelsbestand van MediaMarkt. Als afdelingsleider rapporteerde ik direct aan Jerry, waarbij ik zeer veel van zijn positieve instelling en ervaring heb mogen leren. Met deze kwaliteiten heeft Jerry de rust bewaard in een turbulente tijd. Een les die ik geleerd heb, in het kader van prioriteiten stellen, is een les die nog dagelijks zijn waarde laat zien binnen een snel veranderende en soms hectische werkomgeving."

Sayna Bakhuizen, Customer Solutions Manager @ MediaMarkt Nederland

“We hebben Jerry gedurende een lopende opdracht laten instromen, wat al een uitdaging is. Daarmee begon Jerry om verschillende interne oorzaken gevoelsmatig al met een 1-0 achterstand. Dat heeft hem er niet van weerhouden om vol enthousiasme deze opdracht aan te nemen. En met succes! In zijn werkgebied is men erg tevreden over zijn werkzaamheden en de samenwerking. En hij heeft niet bepaald de makkelijkste stakeholders. Groot compliment hoe hij van de 1-0 achterstand naar een 0-2 voorsprong is gegaan.”

Linda de Jong, Retail Personal Banking @ ABN Amro

“Uit tactisch oogpunt hebben wij Jerry ingeschakeld. Twee aparte BV’s moeten samen 1 één zelfsturend team worden en dan moet je als directeur van één van de B.V.’s niet zelf voor de groep gaan staan. De sessie die door Jerry gegeven werd was erg goed. Persoonlijk heb ik het erg naar mijn zin gehad tijdens de sessie en dat de 2 groepen nu zeer gemotiveerd zijn en vooral kansen zien is heel positief. Ik zou Jerry dan ook van harte aanbevelen.”

Boudewijn van der Veld, Commercieel directeur @ Rhenus Fresh B.V.

“Met veel plezier kijk ik terug op de Lean introductie sessies begeleid door Jerry. Hoe geweldig is het dan ook, dat we de resultaten van deze Lean Experience nu verder in ons team mogen uitbreiden. Ik ervaar het als een geweldige kans dat mijn collega’s en ik bij de ANWB nu ook de Green Belt training mogen gaan volgen. Ik kijk er vol vertrouwen naar uit.”

Vera Hilbrink, accounting & process specialist @ ANWB

contact

Markerkant 13-88, 1314 AN Almere

Bevindt zich in: Element Offices Almere