Selecteer een pagina

Op 19 september 2019 mochten mijn collega Kiki en ik het podium betreden bij Nationale Nederlanden om daar een interactieve sessie te geven over communicatie.

Als je de definitie van communicatie opzoekt dan zie je: Communicatie is een activiteit waarbij levende wezens betekenissen uitwisselen door op elkaars signalen te reageren. ⠀

Het Latijnse woord communicare slaat terug op “iets gemeenschappelijk maken“.

Een onmisbaar en toch vaak ondergeschoven kindje binnen transformaties is juist die communicatie. Het gemeenschappelijk maken van de transitie.

In veel gevallen wordt de tool, het systeem of de nieuwe software leidend gemaakt en vergeten we al snel de softe kant in de transitie. De menselijke kant.

Vraag mensen wanneer feedback in het bedrijfsleven plaatsvindt en ze praten meestal over de jaarlijkse beoordeling of een disciplinair gesprek na een misstand. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Feedback is echter de hele tijd om ons heen. Telkens wanneer we spreken of luisteren naar een ander persoon is er feedback.

Een mens is een sociaal wezen en heeft daarom behoefte aan reacties en feedback van anderen. Die reacties en feedback zorgen ervoor dat je motivatie kunt (blijven) opbrengen voor wat je doet.

Mooi om te zien dat NN deze uitstervende kunst de aandacht en het podium geven die het verdiend.

bekijk foto’s van de workshop

andere workshops

kom In contact

+31 (0)6 48 95 29 04
jerry @jerry van staveren .nl