Selecteer een pagina

En toen zat opeens heel Nederland thuis te werken… 

Het vergt even aanpassen, voor bedrijven, voor collega’s, voor jou maar zeker ook voor mij. 

De aankomende maanden zou ik bij tientallen kantoren langs gaan om te coachen, een aantal events/trainingen bijwonen en verschillende presentaties op locatie geven.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ik zou bij die groepen op kantoor langsgaan om samen ervaringen en kennis te delen, on the job te coachen en stappen voorwaarts te zetten met de performance. Maar zoals waarschijnlijk bij jou en jouw collega’s ook het geval is: Dat gaat nu allemaal niet door! 

Althans, niet op de manier zoals we het oorspronkelijk hebben bedacht. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Om alle mensen en kantoren toch zoveel mogelijk te helpen, en met z’n allen in business te blijven, organiseer ik het meeste hiervan nu in de online omgeving. Iedere dag delen we ervaring, kennis en inzichten, waarmee we gezamenlijk verder kunnen in deze hectische tijd. Als bedrijf, als mens, maar ook als samenleving.

Mooi om te zien dat er dagelijks mensen op eenzelfde manier te werk gaan en hun werk online inrichten. Fijn om zoveel positieve feedback te ontvangen en mooie initiatieven te zien ontstaan.

Communiceren, samenwerken en doorgaan. Het is zo belangrijk! Zeker in deze tijd. 

Veiligheid boven alles

Ineens is het overal thuiswerken wat de klok slaat. Begrijpelijk natuurlijk, maar thuiswerken is niet zo simpel als je laptop “even” thuis open klappen i.p.v. op kantoor. Check bijvoorbeeld eerst even bij je werkgever welke apps je wel en niet mag gebruiken buiten de kantoor omgeving. 

 Zomaar “even” aan de slag met klantdata op Google Drive, Dropbox of WhatsApp ligt vaak wat gevoelig. En zorg dat je gebruik maakt van een vertrouwd wifi-netwerk of vpn. Zit je op je eigen wifi om thuis te werken? Heel goed! Dat is een vertrouwd netwerk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de open wifi-netwerken in de trein of een plek als Schiphol. 

Maar ook maken veel bedrijven gebruik van vpn’s om werknemers op afstand in te laten loggen op hun computers op werk. Via zo’n vpn kan je een veilige verbinding naar het bedrijfsnetwerk opzetten. Volg daarvoor ook de instructies van je werkgever. 

Veiligheid bovenal, voor je gezondheid én voor de data van je bedrijf of werkgever!

Mijn hoop in bange dagen

Als ik eerlijk ben: Het was even slikken toen de fysieke trainingen en coaching niet doorgingen. Juist het 1-op-1 contact en de vertaling maken van strategie naar praktijk is iets waar ik enorm naar uitkeek. Maar deze tijden vragen juist om creatieve oplossingen. Het denken in kansen i.p.v. beperkingen. Ik besloot daarom de coaching door te laten gaan via de online mogelijkheden.

En als we hem plat slaan: de locatie van de coaching veranderde door alle omstandigheden alleen. De inhoud bleef hetzelfde. Die locatie veranderde alleen van fysiek naar digitaal. 

 

En je vraagt je misschien af wat mijn reddingsboei is geweest tijdens deze uitdagende tijden, of het middel waarmee ik alsnog alles naadloos online heb kunnen invullen?

  • MICROSOFT TEAMS

Microsoft Teams is de ‘one-stop-shop’ die volledig geïntegreerd is met Office 365. Met ruim 13 miljoen actieve gebruikers per dag en maar liefst 19 miljoen gebruikers per week passeert Teams Slack (10 miljoen gebruikers) in de koppositie voor aantal gebruikers. 

Teams maakt het mogelijk om 1-op-1 of in teamverband gesprekken te voeren via beeldverbinding en om nóg efficiënter samen te werken. Het grote voordeel ten opzichte van bijv. Slack is dat Teams, logischerwijs, uitstekend integreert met andere Microsoft Office 365 programma’s zoals Word, Powerpoint en Excel online, maar bijvoorbeeld ook met SharePoint. Het uitwisselen en tegelijk werken in bestanden vanuit één interface wordt hierdoor zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

In Teams is het daarnaast mogelijk om meerdere “communicatiekanalen” aan te maken. Kortom: nooit meer verwarring wanneer en waar er wat besproken werd/wordt. Het geeft je de kans elk project of discussie een eigen kanaal te geven, zo behoudt je het overzicht en beperk je tot één onderwerp tegelijk. Denk hierbij aan losse projecten, maar bijv. ook aan klanten, trainingen of processen. 

Er is daarnaast een Teams app die uitstekend werkt op je telefoon, met dezelfde functionaliteiten, dus zelfs je laptop is niet meer noodzakelijk.

Ben jij geprikkeld en wil je meer weten over teams? Bekijk dan zeker even de volgende korte presentatie:

En wanneer ik, of wij als @mastermind.eu, je kunnen helpen om dezelfde transformatie door te maken dan doen we dat graag! De coronacrisis treft ons tenslotte allemaal en daarom moeten we elkaar helpen. De schouders eronder.

 

Samen staan we sterk! 

 

kom In contact

+31 (0)6 4895 2904
jerry@
jerryvanstaveren.nl