Op regelmatige basis spreek ik ondernemers die zeggen: “Ik wil het internet gaan toepassen om passief inkomen te genereren. Ik zie namelijk de mogelijkheden en wil daar direct op inspelen nu de markt nog goed is!”

Zij zien het passieve inkomen als “slapend rijk” worden, maar beseffen niet dat passief inkomen je niet komt aanwaaien. Het is een proces om dit goed neer te zetten.

Op zoek gaan naar passief inkomen om slapend rijk te worden is niet het beste uitgangspunt, maar het is daarentegen absoluut mogelijk om passief inkomen te genereren op het internet.

Daarvoor moeten wel een aantal factoren aanwezig zijn:

  • De autoriteitspositie. Bezoekers zullen pas bereid zijn om om een investering te doen als zij het gevoel hebben dat jij dé expert bent in dat vakgebied
  • De beoogde waarde. De waarde van je informatieproduct moet hoger zijn voor de bezoeker dan de investering die ze moeten doen
  • Een goede salespage. Deel de voordelen, bonussen en testimonials van je product
  • De juiste marketing. Maak je product zichtbaar bij de juiste doelgroep, via de juiste kanalen. Denk hierbij ook aan affiliates
  • Je moet bereid zijn om de processen te optimaliseren en te verbeteren
  • Uiteraard een waardevol informatie product. Stap 1 in het proces moet ten allen tijde een goed en waardevol product zijn.

Als jij bereid bent om een goed informatieproduct te creëren, het aandurft om de marketing hiervoor in te zetten, constant naar verbetering te zoeken en jezelf neer te zetten als autoriteit in je vakgebied, dan kan ik je garanderen dat je een passief inkomen op kunt zetten.

De manier

Dé methode om passief inkomen te genereren, is het verkopen van een informatieproduct.
Dit kan bijvoorbeeld een E-learning tool zijn, maar ook een E-book. Je maakt hier een beveiligde niet-geïndexeerde pagina voor (waar je de tool opzet), koppelt hier een salespage aan en zet een affiliatesysteem in, zodat affiliates het voor jou kunnen gaan promoten.

Zorg dat je het voor deze affiliates ook interessant maakt door een goede regeling te treffen voor elke klant die je via hun netwerk realiseert en door zelf alle mails samen te stellen zodat het een simpele handeling is om het aan hun netwerk te versturen. 

Durf hierbij in kleine bedragen te denken. De meeste bezoekers zullen niet bereid zijn om duizenden euro’s te investeren via het internet of zonder persoonlijk contact. Zet dus in het geval van een passieve inkomstenbron de investering van je product niet te hoog in. Voeg meerdere producten toe, zodat alle passieve inkomstenbronnen bij elkaar opgeteld een mooi bedrag vertegenwoordigen.  

Stel dat je een E-book aanbied van €7 en daar één van verkoopt per dag. Dan houdt dat een bedrag van € 210,- per maand in als je uitgaat van een maand met dertig dagen. Dat betekend een extra inkomstenbron van ruim € 2500,- op jaarbasis, puur door één E-book.

Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om vast te stellen dat wanneer je 4 verschillende e-books gaat aanbieden dit in potentie een extra inkomstenbron van €10.000 kan betekenen voor je business.

De realiteit is echter dat de meeste mensen niet bereid zijn om ook maar één E-book te schrijven, omdat dit vaak als te veel werk wordt gezien voor “maar” €210 per maand.

Steeds steentjes toevoegen

Een groot voordeel van deze passieve inkomstenstroom is dat je het voor elk product vaak maar één keer hoeft op te zetten en dat vervolgens altijd voor je kunt laten werken.

Je hebt dus één passieve inkomstenbron lopen, vervolgens bouw je exact hetzelfde proces na met een ander product en vanaf dat moment heb je al twee processen die voor je werken. 

Dát is het magische moment waarop de passieve inkomsten zich gaan opstapelen.

Daarnaast werkt dat vaak exponentieel: Hoe vaker je het kunstje herhaald, hoe meer kennis je vergaart en de processen optimaliseert. Je zal betere producten, marketing en salespages opzetten in kortere tijd. In veel van de gevallen lopen de volgende producten vaak beter dan de eerste.

Houdt hierbij overigens wel rekening met de klantenservice. Iemand zal de e-mails moeten beantwoorden van de geïnteresseerde bezoekers (en bestaande klanten) met vragen. Over het algemeen zullen dit er niet veel zijn als je geen honderden verkopen per maand draait.

Zie je hierin geen bezwaren en ben je op zoek naar mooie extra inkomstenbronnen voor je business, dan wens ik je veel succes met het opzetten van jouw passieve inkomstenbron.

Wil je meer van dit soort inzichten, meld je dan aan via de volgende link, en krijg niet alleen meer tips en inzichten, maar ook een gratis E-book met een praktische handleiding om meer verkopen te realiseren: Aanmelden