Ben jij Dankbaar?

Jerry van Staveren, Business Coach & Online Strateeg

27 Maart 2017

Als het op kritiek aankomt staan we als Nederlanders vaak voor in de rij en schreeuwen we onze mening letterlijk van de daken.

Denk maar aan recensies van restaurants, aan slechte overnachtingen in te dure hotels of reizen die niet volgens wens zijn verlopen.

Menig review-website staat er vol mee en de meest slechte recensies gaan vaak binnen een mum van tijd viraal.

Als we ons benadeeld voelen delen we dat maar al te graag met de wereld. Daarentegen zie je maar weinig “positieve geluiden” online voorbij komen.

Terwijl dankbaarheid juist zo’n krachtig iets is.

 

Als we iets verkeerd doen krijgen we dat dus al snel te horen, maar wat als we iets goed doen….?

Zeg eerlijk: Hoe vaak ontvang jij een complimentje? Of beter gezegd: hoe vaak geef jij een complimentje?

Ik besloot enige tijd geleden om juist dat te gaan doen!

Zonder iets ervoor terug te verwachten “gewoon” een aantal mensen een simpel mailtje sturen met daarin het verhaal dat ik dankbaar voor ze was en de reden daarvoor.

Dankbaar voor het werk dat ze hebben gedaan, dankbaar voor de energie of tijd die ze in mij hebben gestoken of juist dankbaar voor de inspiratie die ze mij hebben gegeven.

En meer was het ook niet.

En weet je wat: De reacties die ik terug kreeg zorgde ervoor dat ik mij weer ontzettend #DANKBAAR voelde!

Het onderstaande mailtje is een voorbeeld van één van die reacties.

 

Olivier is één van die inspiratiebronnen geweest. Hij was de eerste die mij een fulltime baan “durfde” aan te bieden na mijn schooltijd en de toenmalige directeur in mijn tijd bij Reed Elsevier.

Maar hij was vooral degene die mij “infecteerde” met het virus om een spreker te willen worden.

Ik stuurde hem zelf het volgende bericht:

Olivier van Duijn (46) staat alweer vier jaar aan het roer van Marktplaats.nl. En is tegenwoordig als General Manager Benelux eBay ook verantwoordelijk voor de activiteiten van de Belgische evenknie 2dehands.be.

Van Duijn beschikt over ruime ervaring in de internetbranche. Voordat hij bij Marktplaats in dienst kwam was hij betrokken bij de oprichting en uitbouw van Funda en ontwikkelde hij online recruitment platforms voor Reed Elsevier in Nederland, Duitsland en Engeland. Ook vervulde hij diverse  management posities binnen KPN Telecom.

Inmiddels is Olivier zelf ook verder uitgegroeid en is hij nu de directeur van Marktplaats en General manager van eBay Benelux.

En zeg eerlijk, het is toch gewoon tof om te lezen dat de grote baas van Marktplaats en eBay het mooi vindt hoe jij je ontwikkeld hebt. 😉

En dat gevoel van dankbaarheid wens ik jou ook toe! Dus laat mensen weten als je dankbaar bent, i.p.v. alleen te benoemen als je ergens niet tevreden over bent.

 

SUCCES

 

Wil je ook graag aan de slag met een business coach? Bestel dan hier een vrijblijvende coaching, om te ontdekken of het iets voor jou is!

Vragen? Dan kun je mij bereiken via jerry@jerryvanstaveren.nl of bel mij via 06 48 95 29 04. Ik help je graag verder!

Vond je dit een waardevolle tip? Vergeet deze dan niet te delen of te liken!

OF BESTEL HIER JOUW WORKSHOP

VERKOOP

VERKOOP DE BESTEMMING
NIET HET VLIEGTUIG

STRATEGIE

DOE NIET ZO
OPPERVLAKKIG

VERKOOP

HET ZWAKTEBOD
VAN SLECHTE
VERKOPERS