Selecteer een pagina

Het is tijd: De 14e editie van The Next Web Conference – europa’s grootste tech event – is hier! Op de fonkelnieuwe locatie NDSM in Amsterdam!

Het paradepaardje van dag 1 heette Guy Kawasaki. De marketinglegende van Apple deelde zijn levenslessen tijdens de openingskeynote van TNW.

Ben jij benieuwd wie er tijdens de tweede dag met die prijs vandoor gaat?

Na een geweldige dag gister, gaat het feestje keihard door met deze 2e dag op het grootste tech festival van Europa ‘The Next Web Conference’.

Na een kort boottochtje eenmaal aangekomen op het festivalterrein – want zo voelt het ook echt: als een festival – vind ik snel mijn weg naar een podium waar ik nog niet eerder ben geweest: Venue 3 van de in totaal 14 podia die dit alsmaar groter wordende event rijk is.

Bitcoin, privacy en de crypto-wapenrace

Daar sprak Jon Matonis, oprichter van Bitcoin Foundation, over de crypto wapen-race die momenteel aan de gang is.

En de beste man maakte van zijn hart geen moordkuil “geld is slechts een illusie”. Een middel waarvan de overheid besloten heeft dat het waarde voor ons moet hebben.

Bitcoin veranderd dat speelveld. Het geeft het volk weer macht en vrijheid terug. In plaats van een topdown oplossing waarbij de overheid voor het volk beslist wat waarde heeft, werkt bitcoin juist de andere kant op.

En dat proces is allemaal gestart op het moment dat iemand besloot 2 pizza’s te bestellen en hier in bitcoin voor te betalen.

Op 22 mei 2010 besloot ontwikkelaar Lazlo Hanyecz namelijk twee pizza’s te bestellen en daarvoor 10.000 stuks van een obscuur digitaal muntje neer te tellen.

Dat is overigens een hoeveelheid bitcoin die vandaag de dag ongeveer een overweldigende 100 miljoen dollar waard zou zijn.

Die 10.000 is een mijlpaal voor bitcoin en cryptomunten in het algemeen geweest. Het bewees niet alleen het buitengewone rendement van dit betaalmiddel, maar ook het potentieel van bitcoin!

MALTA BITCOIN PARADIJS 

Aan het begin van de middag was het de beurt aan mijn buddy Abdalla Kablan om het podium te betreden en in een panel met andere crypto experts te spreken over zijn thuisland: Malta – Ook wel blockchain eiland genoemd.

Malta wil het blockchain paradijs van de wereld worden en ze zijn al heel aardig op weg! De premier van Malta, Joseph Muscat zegt dan ook “Crypto is de toekomst van geld

Het parlement van Malta heeft afgelopen zomer een aantal wetsvoorstellen aangenomen met betrekking tot blockchain, crypto en distributed ledger technology (DLT).

Dit heeft ertoe geleid dat bedrijven als Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, naar het kleine eiland verhuisd is en al een aantal kantoren heeft geopend. Je zou haast kunnen zeggen dat de hele economie is gericht op het ondersteunen en het bevorderen van de groei van blockchain en crypto currency-initiatieven.

Zij willen dan ook het eerste land ter wereld zijn waarvan de economie draait op bitcoin. Maar de plannen stoppen daar niet. Het eiland wil namelijk niet alleen koploper zijn maar het hoopt ook andere bedrijven uit de rest van de wereld te lokken en met de komst van Binance lijkt daarmee de eerste grote stap gezet.

Mobiele apps zijn de nieuwe winkeletalages

Op the main stage nam Robert Vis van MessageBird het woord met een inspirerende talk over de toekomst van customer experience.

Zijn bedrijf, MessageBird verbindt sinds 2011 bedrijven van groot tot klein direct met hun klanten via miljarden devices over de hele wereld. Met SMS, Chat en Voice API’s revolutioneren ze voortdurend interacties tussen bedrijven en klanten.

Robert gaf aan dat zonder twijfel de doorslaggevende factor voor goede customer experience tijd is. Even kort gezegd: Hoe meer tijd een merk ons bespaart. Hoe groter onze connectie met het product of het bedrijf.

En daarmee dus ook een betere verbinding met de consument van de toekomst.

Met de klant die continu onderweg is en nergens meer tijd voor heeft. Instant gratification is dan ook een krachtige stimulans die wij als bedrijven en ondernemers niet moeten onderschatten.

Waar veel bedrijven nog in de oude wereld leven en denken dat hun locatie of de ouderwetse “etalage” de manier is om de interactie aan te gaan met hun brand realiseren veel andere bedrijven al dat Apps de toekomst hebben!

En dat is op zich ook niet zo vreemd. Bijna 50% van alle aankopen worden tegenwoordig gedaan via een smartphone.

Een app is daarom voor veel bedrijven de heilige graal geworden om hun product aan de man te brengen. Maar een app hebben is leuk, maar dan moet het wel een app zijn die ook daadwerkelijk gebruikt wordt door de doelgroep. Te veel apps worden genegeerd door de consumenten en schieten daarmee voorbij aan hun uiteindelijke doel.

Een goede customer experience is daarin key. En zal in de toekomst zelfs doorslaggevender blijken dan prijs of locatie.

Ik hoop je hiermee een goede blik achter de schermen te hebben gegeven bij Europa’s grootste en toch meest intieme tech festival. 

Het is je twee dagen lang omringen met internationale sprekers, creatieve ondernemers, enthousiaste start-ups en internationale investeerders.

Een fantastische manier om die creatieve sappen weer te laten vloeien en vol nieuwe inzichten weer op weg te gaan.

Dat is tenslotte niet iets waar iedere ondernemer op dagelijkse basis aan blootgesteld worden want ook ik moet helaas bekennen dat je veel dagen vervult als een soort bouwvakker, en druk IN je bedrijf aan het werk bent.

Terwijl je zo graag als architect het geheel zou willen overzien en creatief AAN jouw bedrijf zou willen werken.

Mis jij die creatieve impulsen, uitdagende invalshoeken of inspirerende mensen ook in je dagelijkse werkzaamheden?

Dan moet je TNW direct omcirkelen op jouw kalender!

 

kom In contact

+31 (0)6 4895 2904
jerry@
jerryvanstaveren.nl

MIJN CORE-BUSINESS