Selecteer een pagina

Afgelopen week was het weer zo ver: de grootste techconferentie van Europa TNW Conference 2019 vond plaats op de NDSM in Amsterdam.

Tienduizend bezoekers vanuit de hele wereld komen luisteren naar sprekers als Robert Vis (messageBird), Daniel Gebler (PicNic) en vele anderen!

Met honderd side-events, 200 investeringsfondsen, 1500 startups en een epische hack battle is dit een event dat je niet mag missen

Elk jaar groeit en evolueert het evenement. De editie van vorig jaar vond plaats in het Westerpark maar dit jaar had de conferentie na tien geweldige jaren in West simpelweg een grotere ruimte nodig.

Daarom besloot het team van TNW de spullen te pakken en om alweer de 14e editie van het evenement te hosten bij NDSM in het opkomende Amsterdam Noord.

Vroeger een beroemde scheepswerf met een traditie die ruim 100 jaar terug in de tijd gaat maar inmiddels is de NDSM werf uitgegroeid tot een creatief centrum voor artiesten en ondernemers.

Kortom de perfecte locatie voor een evenement als The Next Web!

De enige keer dat Steve Jobs ooit knielde

De zon schijnt als ik na een korte tocht met de pont vanaf Amsterdam CS op het “festival terrein” aankom.

Na de registratie vervolg ik snel mijn weg naar ‘the Main Stage’ waar Guy Kawasaki het spits mag afbijten als eerste spreker op het grote podium van TNW.

De zaal zit werkelijk ramvol en Guy komt net iets te laat na zijn aankondiging het podium oplopen “Ik ben een software man en software is nou eenmaal altijd te laat.”

De toon is gezet en Guy neemt ons mee in zijn 10 belangrijkste levenslessen in business.

Deze lessen had hij onder andere opgedaan in zijn tijd als werknemer bij Steve Jobs, als gastspreker met Richard Branson of zelfs tijdens zijn schooltijd op Stanford.

In de jaren tachtig was Guy bij Macintosch werkzaam met Steve Jobs als baas en hij wist ons direct te bevestigen “alle verhalen die je over Steve Jobs hebt gehoord zijn waar!”.

Het was de meest veeleisende man om voor te werken, maar daardoor ook de beste baas die hij ooit heeft gehad! Het meeste leer je tenslotte van veeleisende bazen of leraren, die jou drijven om het beste uit jezelf te halen.

Hij deelde ook een foto uit zijn persoonlijk archief, waarbij hij aangaf “Dit is de enige keer dat Steve Jobs ooit op zijn knieën is gegaan” en vervolgde dat met een waardevolle levensles

“Mijn enige spijt is dat ik tijdens deze momenten niet eerste rang heb gezeten”

Kortom: in je leven moet je altijd op de voorste rij plaatsnemen!

In de snelle wereld bij Macintosh klom Guy in razend tempo de carrière-ladder en het duurde dan ook niet lang voordat hij in een Porsche rond San Francisco reed.

De toen nog jonge Kawasaki had het helemaal gemaakt in zijn ogen.

Hij was succesvol, had al een aantal spreekopdrachten binnengehaald en nu begonnen er zelfs al jonge dames naar hem te lonken bij het stoplicht. Toen ze hem vroegen zijn raampje naar beneden te draaien wist hij het zeker: “I made it!

Maar dit gevoel van victorie moest al snel plaats maken voor schaamte toen ze vroegen “Are you jackie chan?”.

Op dat moment zwoor hij dat hij net zo lang en hard zou doorwerken tot iemand bij het stoplicht aan Jackie Chan zou vragen “Ben jij Guy Kawasaki?”

 

FIT

Van een bedrijf dat schoenen aanbiedt is Nike inmiddels uitgegroeid tot een onvervalst tech bedrijf dat continue innoveert en voor wil lopen op de rest van de markt.

Waar anderen willen opschalen, is Nike vooral bezig met het persoonlijk maken. En waar anderen perfectioneren gaat Nike voor innoveren.

En dat is niet zonder reden.

Volgens Nike dragen maar liefst 60% van de mensen niet de juiste maat schoen. Zet 5 mensen op een rij en dan zullen 3 daarvan dus de verkeerde maat schoen dragen!

Innovatief als ze zijn komt Nike met een geweldige oplossing voor dit probleem. Global Head of digital products, Michael Martins laat ons op het podium de nieuwste App van Nike zien: FIT.

Om te zorgen dat consumenten de juiste maat schoen dragen, heeft Nike de Nike Fit ontwikkeld. Een app die zowel thuis als in een Nike store gebruikt kan worden.

Met de camera die al op jouw smartphone aanwezig is scant de app je voet. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een geweldige mix van computer vision, kunstmatige intelligentie, data science, machine learning en persoonlijke aanbevelings algoritmes.

Dat klinkt uiteraard super complex maar dit hele proces gebeurt in slechts enkele seconden. Om daarmee vervolgens voor jouw voet de perfecte ‘fit’ te vinden. En vervolgens met slechts een druk op de knop deze bewuste schoen te bestellen.

Geniaal natuurlijk!

Een Mollie Party

Vlak voor het evenement kreeg ik van Mollie de volgende uitnodiging”: 

“Ready for the best tech afterparty of the season? Mollie is organizing a Next Web afterparty, and we want you there.

Typical dutch theme, food, drinks, music… and all around tech and The Next Web! @meneernieges is the perfect location to celebrate the ‘Made in Holland’ #TheTechAfterParty 

En wie zegt daar nou nee tegen?

Voor wie het niet kent, Mollie is een van de 17 Collecterende Payment Service Providers in Nederland. Het bedrijf kan alle soorten betalingen voor je afhandelen zoals iDEAL, creditcards, sepa direct debit, bankoverschrijvingen, Paypal, Bancontact (België) en Sofort (Duitsland).

En zij kunnen ook nog eens een geweldig feestje organiseren, compleet met een partyboat, optredens en heerlijk eten.

Kan jij me spotten op de foto?

Een feestje

Proberen in omschrijven wat TNW precies is, is eigenlijk net alsof je de wind wilt vangen.

Het voelt namelijk op ieder moment alsof je op een festival aanwezig bent. Gooi daarbij een flinke dosis aan creatieve ondernemers, internationale investeerders en inspirerende sprekers.

Blus dat af met een aantal heerlijke foodtrucks, spectaculaire lichtshows en gigantische podia.

En maak dit geheel vervolgens af met een heerlijk Amsterdams zonnetje en je hebt het succesrecept van TNW!

Ik zou zeggen: Ga het zelf maar eens proberen.

BEKIJK DE AFTERMOVIE 

kom In contact

+31 (0)6 4895 2904
jerry@
jerryvanstaveren.nl

MIJN CORE-BUSINESS