Selecteer een pagina

Ik weet nog goed dat ik vroeger spijbelde van school om vervolgens met de bus naar ‘De Meer’ te gaan om daar de training van Ajax te bekijken.

Met mijn handtekeningenboekje stond ik dan na de training bij de uitgang de spelers op te wachten.

Als jochie kon jij je eigenlijk geen betere dag voorstellen, dan wanneer jouw idool een handtekening zette en nog even snel met je op de foto ging.

Datzelfde voetbalvirus is ook overgeslagen op mijn twee zoontjes en gelukkig hebben ze er verstand van, want ze kijken ook het liefst naar Ajax. 

3 dagen per week staat ons leven dan ook volledig in het teken van voetbal.

De oudste speelt inmiddels hoofdklasse en de jongste is ook hard op weg. Ze zijn pas 7 en 5 jaar oud en hebben nu al meer talent dan hun vader.

‘Kijk mam’ zegt hij vanaf de tribune. ‘Zie je hoe Ziyech, Tadic en Schöne steeds een driehoekje maken? Zo kunnen ze de bal steeds bij elkaar kwijt, spelen ze de verdediging stuk en verliezen ze de bal bijna niet.’

Verbaasd kijkt ze naar het veld, na deze snelle en praktische uitleg van de oudste. Driehoekjes in het veld?

Ze moest eerlijk bekennen dat ze tot dat moment vooral naar de bal keek en naar de acties in het veld. Neres die continue zijn man opzocht en probeerde uit te spelen. De driehoekjes waren haar nog niet echt opgevallen.

Maar nu hij het had verteld zag zij het ook steeds: Ajax biedt zichzelf steeds razendsnel aan in driehoekjes rond de speler in balbezit en zoeken daarbij de ruimte op.

Zo zijn ze altijd aanspeelbaar. Zo houden ze balbezit en wordt voetballen haast kinderlijk eenvoudig.

Zo gaat het in ondernemen ook: Als het eenmaal is uitgelegd, zie ik de patronen overal en altijd.

De patronen die je zelf eerst niet zag

In je bedrijf gaat het net zo. Ook daar spelen dingen die je niet ziet. Dingen waar je blind voor bent of die simpelweg aan jou voorbij gaan. Totdat je erop wordt gewezen.

Door iemand die het spelletje anders bekijkt dan jij.

Samen eens jouw spel bekijken?

Vul dan onderstaand jouw gegevens in!

Nog niet overtuigd? Bekijk dan eerst:

kom In contact

+31 (0)6 4895 2904
jerry@
jerryvanstaveren.nl

MIJN CORE-BUSINESS