Selecteer een pagina

STRATEGIE

Waarom het kopen van volgers een slecht idee is

Jerry van Staveren, Business Coach & Online Strateeg

4 september 2017

In onze huidige consumptie maatschappij willen we alles direct hebben.

Bezorgtijden worden steeds korter, online betalen is nog nooit makkelijker geweest en als het op social media aankomt is er niets aantrekkelijker dan zonder moeite, tegen zeer lage investeringen de weg afsnijden naar succes door simpelweg volgers te kopen.

Maar er zit een addertje onder het gras. Iets dat zo weinig geld lijkt te kosten en daarentegen jouw social media bereik explosief lijkt te doen toenemen heeft namelijk ook negatieve kanten.

Ik zal er een aantal voor je op een rij zetten, om de glans van die volgers aantallen enigszins te doen verbleken. Aan jou de keus of je tot aankoop overgaat.

  • Lage Engagement / lage Edgerank Score

Wanneer je besluit om volgers te kopen, ontvang je geen mensen die geïnteresseerd zijn in jouw content. Of die bereid zijn om te reageren of jouw content te delen. Je koopt slechts “nummertjes” voor jouw volgers aantal.

De kans is daarnaast groot dat je betaald voor een groot aantal nepaccounts, waar geen “echte” mensen achter zitten.

Engagement en edgerank wordt bepaald door de mate waarop mensen op jouw content reageren. Dit houdt dus simpelweg in hoe vaak ze jouw berichten “liken”, delen of op reageren.

Hoe groter de engagement, hoe zichtbaarder je wordt voor jouw doelgroep. Hoe lager, hoe minder zichtbaar. You do the math…

 

  • De kans is groot dat je jouw volgers gaat spammen

Dat is overigens niet altijd het geval, maar sommige “kwaadaardige” Instagram Follower-diensten vragen om toegang te krijgen tot jouw Instagram-account.

De reden hierachter is om meerdere berichten te kunnen versturen vanuit jouw account, om op die manier naar meer mensen te adverteren en het aantal volgers voor hun account (of die van hun adverteerder) te vergroten.

Na verloop van tijd is de kans zeer aannemelijk dat dit gespam jouw volgers gaat irriteren en dit geeft jou op jouw beurt weer een slechte naam of zorgt ervoor dat mensen jou juist gaan ontvolgen. En dat allemaal voor een paar extra volgers.

 

  • Het is een mogelijke vertrouwensbreuk

In deze snelle tijden, waarin alles in razend tempo veranderd is vertrouwen misschien wel het meest moeilijk te winnen en is jouw reputatie een fragiel iets. Als we kijken naar de meerderheid van de mensen is het eerlijk om te zeggen dat mensen volgelingen kopen als een vrij immoreel ding om te doen zien.

Mensen zien het alsof je probeert om je anders voor te doen dat je daadwerkelijk bent. Om niet authentiek te zijn en gebruik te maken van immorele middelen.

Mensen zullen vaak niet direct weten dat je volgers hebt gekocht, maar wanneer jouw volgers aantallen in ene drastisch verhogen zullen de meeste mensen dat toch verdacht vinden. En dat zou je integriteit en reputatie kunnen beschadigen.

 

  • Voorkomen is beter dan genezen

Aangezien social media een steeds grotere rol gaat spelen in onze levens neemt ook de kennis op het gebied van “volgers kopen” toe. Het wordt daarom al door veel mensen ontdekt, omdat ze bijvoorbeeld de zaken uit het bovenstaande punt zien en besluiten op onderzoek uit te gaan.

Een paar klikken op jouw volgers-lijst is al voldoende om te zien dat er fake accounts achter hangen.

Daarnaast verwijdert Instagram ook fake account op regelmatige basis! Wat denk je dat dit doet voor jouw authenticiteit en het vertrouwen van jouw volgers als ze jou verdenken van het kopen van volgers en Instagram vervolgens in ene de helft van jouw totale volgers lijst wist?

 

“Wat denk je dat dit doet met het vertrouwen, als ze jou verdenken van het kopen van volgers?”

Online draait in essentie alles om vertrouwen en vertrouwen is niet iets dat je direct kan winnen of kopen. Dat gaat niet over één nacht ijs en kost nou eenmaal tijd en aandacht.

Probeer de weg dus niet af te snijden naar social media succes, maar ga oprecht die tijd en aandacht spenderen aan jouw volgers. Deel jouw waarde en zie dat jouw volgers dan vanzelf zullen toenemen.

Alles waar je tijd en aandacht aan geeft zal tenslotte groeien.

 

SUCCES

 

Interesse om met Jerry verder te bouwen aan jouw succes?


INTERESSE OM MET JERRY SAMEN TE WERKEN? BESTEL HIER JOUW EENMALIGE COACHING

OF BESTEL HIER JOUW WORKSHOP