Workshop Zelfsturing

Zelfsturing is een populaire term. Veel gemeenten doen inmiddels aan zelfsturing, er vindt zelfsturing in de zorg plaats en heel veel bedrijven kiezen er voor om in zelfsturende teams te werken.

Niet zo vreemd want invloed en zelfsturing zijn menselijke behoeften. Dat betekent dat je de regie wilt voeren over jouw eigen leven, jouw werk en de wijze waarop je dit werk uitvoert.

Dat oude hiërarchische structuren niet meer werken in deze tijd weet je zelf ook wel, maar hoe vul je dat in en vertaal je dat succesvol binnen jouw organisatie? Een flinke uitdaging!

Mooi dat ik bij ANWB weer aan de slag mocht met dit onderwerp. Zelfsturende teams kunnen namelijk zelf leiderschap ontwikkelen. En dat is weer van invloed op belangrijke processen. 

Het zwaartepunt dan vooral bij de mensen binnen de organisatie voor wie zelfsturing een krachtig hulpmiddel moet zijn in de dagelijkse werkzaamheden. Learning by doing

“Het 1ste deel van onze workshop ging over het gezamenlijk bestuderen van de resultaten uit de zelfsturing scan (nulmeting). Om vervolgens op ludieke wijze het toekomstbeeld te vangen op canvas.

Tijdens het 2e deel kwamen deze 2 elementen mooi samen om daarmee heldere verbetervoorstellen te creëren waar iedereen direct mee aan de slag kan. Resultaat gaat juist over het continu een stapje beter doen.”

bekijk foto’s van de workshop

andere workshops

contact

+31 (0)6 48 95 29 04
jerry @jerry van staveren .nl