FAQ | Veelgestelde vragen
We leven niet langer in een tijdperk van verandering, maar in de verandering van een tijdperk

Krijg hier een overzicht van de meest gestelde vragen.

FAQ | Veelgestelde vragen
We leven niet langer in een tijdperk van verandering, maar in de verandering van een tijdperk

Krijg hier een overzicht van de meest gestelde vragen.

Wat doe je als Consultant?

Als consultant geeft Jerry strategisch advies aan het management van een bedrijf om de effectiviteit te optimaliseren. Dat wil zeggen dat hij een bedrijf van advies voorziet waarmee ze betere resultaten in de bedrijfsprocessen, de conversie of de positionering behalen.

Vaak gaat het verder dan alleen het geven van advies en is hij ook nauw betrokken bij de uitvoering van het advies. Denk hierbij aan training van de medewerkers, maar ook aan hulp bij het invullen van de strategie of uitvoeren van andere belangrijke vraagstukken. 

 

Wie zijn jouw opdrachtgevers?
Het grootste deel van mijn ervaringen ligt in de commerciële sector. Echter, de afwisseling in een andere sector werkt zowel voor mij, als voor de klant heel verfrissend.

De afgelopen jaren heb ik daarom verbreding gezocht in o.a. de financiele- / bouw sector. Klassieke branches maar ook daar is sprake van nieuwe werkprocessen, infrastructuur en het meekrijgen van mensen.

 


Wat voor soort projecten doe je?
Waar ik energie van krijg, is samen resultaten bereiken in een complexe omgeving. Ik werk graag nauw samen aan vraagstukken die de aandacht verdienen en waar de oplossing niet voor de hand liggend is. Ik ben sterk in inzicht te geven in het waarom, het wat en de toegevoegde waarde van wat nieuw is of anders moet. Daarbij werk ik altijd vanuit de (situationele) context van organisaties. Het is fantastisch om te ervaren hoe effectief iedereen wordt als hij of zij vanuit de eigen rol, positie en kerncompetenties samenwerkt aan één gemeenschappelijk doel. Een gezamenlijke missie.

Van kortstondige advies opdrachten tot langdurige complexe veranderingstrajecten. Van adviseur tot interim manager. De afwisseling van verschillende soorten vraagstukken en zowel klant als collega’s een stap verder helpen. Daar kom ik het best tot mijn recht.

Waarom zou ik een consultant inschakelen?
Stilstand staat vandaag de dag gelijk aan achteruitgang. Introducties van nieuwe producten, processen en systemen volgen elkaar in razend tempo op. Voor bestaande organisaties is het een enorme uitdaging om al deze veranderingen te absorberen en succesvol eigen te maken. Implementatie en adoptie is een vak apart.  

Dit vraagt om maatwerk en niet om schijnzekerheid door bijv. met gecertificeerde oplossingen uit het verleden grip proberen te krijgen op de uitdagingen van deze tijden. Voor mij is één van de belangrijkste vragen: ‘’Hoe krijg je iedereen binnen de organisatie mee in de veranderingen?’’ Er is echter geen standaard antwoord op deze vraag. Elke organisatie en elke verandering vraagt namelijk om een eigen aanpak.

Wanneer kan ik jou het best inzetten?
In een politiek complexe dynamische omgeving in teamverband actief zijn waarbij belangen goed moeten worden afgewogen, daar word ik door uitgedaagd en haal ik voldoening uit. Als consultant sta ik vooral in mijn kracht wanneer ik organisaties kan adviseren en ondersteunen in het bereiken van hun doelstellingen en dit concreet te vertalen naar de dagelijkse werkzaamheden. Daarbij is de menselijke factor van essentieel belang.

Ik breng mensen graag in beweging en probeer ze in hun kracht te zetten en eigenaar te maken van de doelstellingen. Daarbij probeer ik een balans te vinden tussen luisteren, enthousiasmeren, binden en verbinden. Zaken als ‘Dienend Leiderschap’, “Zelforganisatie”, “LEAN werken” en “Team ontwikkeling” staan daarbij hoog in het vaandel.

De afgelopen 15 jaar heb ik verscheidene management & adviesrollen gehad voor o.a. MediaMarkt, ABN Amro, Reed Business en ANWB. Daarbij schakel ik graag op verschillende niveaus en ben ik bezig om de doelen praktisch te vertalen naar de praktijk.

Aan wat voor investering moet ik denken?
Elke organisatie en elke verandering vraagt om een eigen aanpak met daardoor een geheel eigen kostenplaatje. Van kortstondige advies opdrachten tot langdurige complexe veranderingstrajecten. Van adviseur tot interim manager. De afwisseling van verschillende soorten vraagstukken zorgen er voor dat er geen eenduiding antwoord op die vraag is.

Waar je wel ongeveer rekening mee kan houden is: Eenmalig online advies is slechts 297 en een management traject begint bij 125 per uur, afhankelijk van de duur, gewenste doelstelling en intensiteit

Wat is jouw achtergrond?

Ik was al op vroege leeftijd “besmet” met het verkoop virus. Op mijn 15e maakte ik mijn eerste opwachting op een sales-vloer. Gewapend met een headset voerde ik toen mijn eerste salesgesprekken. Pure koude acquisitie en dat deed ik voor BRC, dat inmiddels is uitgegroeid tot ‘weekendjeweg’ & Bookit.

Targets behalen heeft mij sindsdien niet meer uit zijn greep verloren en na het behalen van mijn BBA Commerciele Economie aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik mijn verkoopkwaliteiten verder uitgebouwd bij het gerenommeerde Reed Elsevier waar de huidige directeur van Marktplaats en eBay mij aannam als beginnende Account manager, maar al snel doorgroeide tot Teamleider met een eigen team verkopers.

Daarmee werden de eerste stappen als coach gezet. Niet lang daarna kreeg ik die kans om aan de slag te gaan als Sales Manager bij OTTO, uitzendorganisatie van het jaar 2014/15, waarbij ik grote klanten onder mijn hoede nam en een team van account managers aanstuurde.

Na verschillende Sales Manager functies bij o.a. Makro en Brizio vielen de puzzelstukjes pas echt op hun plek toen ik de kans kreeg om met mijn uitgebreide sales en management ervaring ondernemers te gaan coachen voor de organisatie van Eelco de Boer: Winst.nl.Untitled design (63)

De wereld van online ondernemen ging pas echt voor mij open na deelname van verschillende mastermind groepen. De tijd was dan ook echt aangebroken om op eigen benen te staan en met mijn ervaring ondernemers helpen het volgende niveau in hun business te behalen en versneld stappen te zetten.

Tegenwoordig ondersteun ik ondernemers en bedrijven om hun doelen te bereiken via workshops en coachingtrajecten en vul ik mijn dagen met mooie interim management klussen, voor o.a. MediaMarkt.

Opdrachten

De afgelopen 15 jaar heb ik de eer gehad om verscheidene management & adviesrollen te vervullen voor o.a. de onderstaande partijen. Daarbij schakel ik graag op verschillende niveaus en ben ik bezig om de doelen praktisch te vertalen naar de praktijk.

Vul onderstaand jouw gegevens in en kom in contact:

Waarmee kan ik je van dienst zijn?

Op welk gebied kan ik je helpen?

Wat voor samenwerking zou het beste voor jou passen?

Op welk gebied zou je een workshop willen?

Hoeveel mensen zullen er aanwezig zijn?

Over welk onderwerp moet de lezing gaan?

Hoeveel mensen zullen er aanwezig zijn tijdens de lezing?

Welk budget heb je hiervoor gereserveerd?

Jouw gegevens zijn veilig en worden niet aan derden verstrekt. Bekijk hier de Algemene Voorwaarden