De ondernemer uit dit gesprek is trainer en coach. Zij is gespecialiseerd in het verhogen van de kwaliteit van je tijdsbesteding en is van mening dat dit in directe verbinding staat met de kwaliteit van je leven. “Ieder stukje tijd is een stukje van je leven”. Ik wens je alvast veel leesplezier & inspiratie toe in het volgende ‘NetWerkT’ gesprek:

Dit keer met Vivianne Kroone

Eigenaar van Slimmer WerkenTrainer & Coach in slimmer werken en persoonlijk leiderschap

 

 • Kan je de lezers misschien iets meer vertellen over jezelf?

Ik ben Vivianne Kroone en woon in omgeving Rotterdam samen met mijn partner Ferdy en kat Poes. Mijn vrije tijd besteed ik het liefst met vrienden en familie aan de eetkamer tafel, aan een heerlijk lange strandwandeling, me-time, muziek en lekker koken (Thais is mijn favoriet). Ook besteed ik graag tijd aan persoonlijke ontwikkeling en aan mijn onderneming.

Ik heb een passie voor slimmer werken.Tijd is in mijn ogen eén van de echt schaarse dingen in het leven. De kwaliteit van je tijdsbesteding staat in directe verbinding met de kwaliteit van je leven. Ieder stukje tijd is een stukje van je leven.

Je bent vrij om te kiezen hoe jij jouw tijd besteedt en voor welke kwaliteit van leven je wil gaan. Door slimmer te werken verhoog je de kwaliteit van je tijdsbesteding en daarmee ook de kwaliteit van je werk en je leven.

Als trainer en coach help ik ambitieuze professionals om meer resultaat te behalen in hun werk, zodat zij meer tijd hebben voor de dingen die zij ‘echt’ leuk en belangrijk vinden in hun leven.

 • Wat was voor jou persoonlijk het punt geweest dat je besloot te gaan ondernemen?

Mijn ouders zijn allebei ondernemers.

Er heeft altijd al iets bij mij in gezeten dat ik mijn eigen bedrijf wilde. Mijn carrière is wel gewoon begonnen bij een werkgever. Nadat ik in een vrij korte periode van 4 jaar de groei had bereikt die mogelijk was in mijn vakgebied, kwam ik erachter dat dit niet was wat ik de rest van mijn leven wilde doen.

Ik ben toen een jaar intensief gaan onderzoeken wat ik wel wilde in het leven, waar ik gelukkig van word en energie van krijg.

Toen ik voor het eerst op een verre reis was kreeg ik via via ‘toevallig’ een aanvraag binnen voor een training Slimmer Werken. Ik had mij hier in de loop van de jaren steeds meer in verdiept en hielp mensen in mijn omgeving hier regelmatig mee. Hier werd ik altijd super blij van.

In Thailand nam ik de beslissing dit pad verder op te gaan als trainer en coach. Daarmee sloot ik mijn zoektocht af en was het besluit genomen dat ik mij bij terugkomst in ging schrijven bij de KvK. 3 weken later vervulde ik mijn eerste opdracht.

 

 • Omschrijf jouw ideale cliënt of doelgroep

Ik omschrijf mijn doelgroep als ambitieuze professional, dit kan een ondernemer zijn of een professional in het bedrijfsleven.

Ik werk het liefst met mensen met een ambitieuze en gedreven persoonlijkheid, iemand die verder kijkt dan de dagelijkse dag (visionair), onafhankelijk en ondernemend van karakter is, beslissingen neemt,z’n eigen koers durft te varen en ook gewoon een leuk persoon is.

 • Wij kennen elkaar al langere tijd en ik heb je in die tijd echt zien groeien als ondernemer. Ervaar je die groei zelf ook?

Ik denk dat groei er al die tijd is geweest, maar niet altijd zichtbaar. De laatste tijd is de groei zichtbaar geworden. Het spreekwoordelijke zaadje dat onder de grond zat en eerst nog moest ontkiemen, is nu een plantje dat zijn eerste mooie bloemen toont. De groei was daarom eerst niet zo zichtbaar als dat het nu is.

De reis is een bumpyroad met ups en downs geweest, met moeilijke momenten maar natuurlijk ook met mooie momenten. Maar de reis is niet gestopt hoor, die reis blijft zich constant voortzetten en eindigt niet tot het leven ophoudt.

De grootste verandering in het afgelopen jaar is dat trekken en forceren plaats heeft gemaakt voor loslaten en vertrouwen. Daarnaast heb ik een heel goede mentor waar ik enorm veel van leer. Een tijd terug vroeg hij mij: “Hoeveel fouten heb je de afgelopen tijd gemaakt?”

Ik vond het een gekke vraag, maar het kwartje viel toen hij zei: ‘Dat is niet genoeg, je zal meer in actie moeten komen en daarmee meer fouten maken, failfast forward.” Dit was echt een eye-opener voor mij en ik kan je nu vertellen dat het klopt wat hij zei.

 • Wat zijn je ambities voor de toekomst? 

Momenteel ben ik vooral met het NU bezig, om alles wat ik nu doe met volledige aandacht te doen.

Natuurlijk heb ik zeker doelen en ambities. Zo werk ik er bijvoorbeeld naar toe dat ik 39 weken per jaar één incompany training per week geef. Ook heb ik op termijn een boek geschreven, mijn eigen methodiek ontwikkeld en een succesvol lopend half coachingsprogramma waarin ik ambitieuze professionals begeleid van een druk en stressvol bestaan naar een relaxter en leuker leven waarin ze meer resultaat behalen en meer tijd hebben voor de dingen die echt belangrijk voor hen zijn.

Daarnaast zit ik vol dromen zoals mijn familie een keer mee kunnen nemen op een 2 weken lange wintersportvakantie en mooie reizen maken met mijn partner naar o.a. Australië, Costa Rica, Nieuw Zeeland.

Qua persoonlijke ontwikkeling wil ik de wereld overvliegen om te leren van de beste. Verder zie ik mijn leven zich graag ontwikkelen zoals het gaat met voldoende tijd voor mezelf en quality time met mijn partner, familie en vrienden.

 • Je hebt daarnaast ook een eigen podcast, kan je daar iets meer over vertellen? 

Ik vind podcasts echt een ideaal leermiddel. Ik haal er zoveel uit en het is één van de weinige dingen waarmee je wél kunt multitasken. (Ik ben anti-multitasken maar huishoudelijke taken waar je niet bij na hoeft te denken zijn prima te doen naast het luisteren van een podcast. Ik houd wel altijd mijn notitieboek in de buurt als er ideeën oppoppen waar ik iets mee wil, maar goed dat terzijde.)

Het idee om mijn eigen podcast te beginnen kwam doordat ik David Allen, wereldbekende productiviteitsgoeroe en de bedenker van Getting Things Done, ging interviewen. Een mooiere start van je eigen podcast kun je niet hebben toch! 😉

 

In de Slimmer Werken podcast ga ik met verschillende inspirerende gasten in gesprek over alles wat te maken heeft met slimmer werken. Ook deel ik verschillende tips, tricks en tools om de luisteraars te helpen om slimmer te werken. Allemaal met hetzelfde doel, zodat zij meer resultaat behalen en meer tijd over hebben voor de dingen die ze echt leuk en belangrijk vinden.

Daarnaast is uit een co-creatie met Jasper Geluk, expert op het gebied van professionele communicatie, de Professioneel Praten Podcast ontstaan. Communicatie is een belangrijk onderdeel in ‘Slimmer Werken’. In de PPP leer je alles over communicatie op de werkvloer.

Klik op de onderstaande foto
voor het interview met David Allen
 • Waar liggen jouw persoonlijke uitdagingen?

Er is nog zoveel te leren in het leven, als mens, als partner, als trainer, als coach, in ondernemerschap, in slimmer werken en in zoveel andere dingen die ik nu nog niet genoemd heb en misschien nog niet eens in beeld heb. En het mooie is, er is altijd een next level.

Het leren stopt nooit! En persoonlijke uitdagingen ook niet. Zonder uitdaging geen ontwikkeling en dus ook geen groei. Dat is iets wat ik mij helemaal niet kan voorstellen.

Persoonlijk ontwikkeling is iets waar ik heel blij van wordt en waar ik veel tijd in steek. Omdat ik zo leergierig ben en een heel hoog leertempo heb, kom ik er soms niet aan toe om alles wat ik leer ook te implementeren en te oefenen.

Een les die ik inmiddels wel geleerd heb, is dat ik je nog naar zoveel trainingen kunt gaan maar dat dit geen enkele zin heeft als je er niets mee doet en niet implementeert.

Nog meer oefenen, nog meer implementeren van wat ik leer, te samen met perfectionisme loslaten, het niet erg vinden om fouten te maken en geduld hebben in de groei. Dat is een punt waar ik mij nog verder in wil ontwikkelen.

Tenslotte kun je het spreekwoordelijk zaadje niet dwingen om te ontkiemen of forceren om te groeien en tot bloei te komen.

 • Wat is het grootste leermoment geweest?

Dat ik beter naar mijn intuïtie(innerlijke kompas zoals ik het noem) mag luisteren en dat alles wat je nodig hebt al in je zit.

Er zit zoveel wijsheid in jezelf. Door bij het nemen van grote beslissingen de stilte even opzoeken en te raadde gaan bij jezelf, wordt het vervolg van je pad helderder. Je begrijpt dat ik dit alleen heb geleerd doordat ik een paar keer flink onderuit ben gegaan omdat ik niet goed naar mijn intuïtie luisterde, terwijl ik achteraf wist dat het niet goed voelde.

Dit heeft mij een heleboel tijd, energie en geld gekost, de vooruitgang van mijn bedrijf een tijdje om zeep geholpen en zelfs voor momenten gezorgd dat ik mij afvroeg of het niet beter was voor mij om te stoppen met ondernemen. Gelukkig is het niet zover gekomen.

Het stilstaan en kijken waar mijn innerlijke kompas mij naar toe leidt, is iets waar ik mij nog steeds verder in kan ontwikkelen.

 • Wat is voor jou persoonlijk het mooiste moment in je onderneming geweest? 

De eerste training die ik ooit gaf, 3 weken nadat ik mij had ingeschreven bij de KvK. Ik kreeg van een grote overheidsinstelling een aanvraag bij hen een training te verzorgen. Ik had nog bijna geen ervaring als trainer.

Het ging om een training waarbij 20 accountants verplicht aanwezig moesten zijn, waar de leidinggevende bij zat en een aantal deelnemers deze training zagen als het zoveelste timemanagementtrucje wat toch niet werkte! Niet de meest ideale omstandigheden, maar het ging goed en ik vond het waanzinnig leuk om te doen.

Dat was een mega eyeopener en is uiteindelijk de basis geweest van een reeks besluiten die ik daarna heb genomen die ook voor mooie momenten hebben gezorgd.

Zoals het besluit om het gesprek aan te gaan met mijn toenmalige leidinggevende dat ik parttime wilde gaan werken om mijn bedrijf verder te vorm te geven en naar een functie te gaan kijken als trainer. Maar ook het moment een tijd later dat ik daadwerkelijk mijn baan opzegde en écht voor mijn onderneming koos.

Daarnaast word ik er ook altijd heel blij van wanneer ik een training heb gegeven en een tijdje later een mail van iemand krijg of iemand tegen kom die aangeeft dat diegene er zoveel aan heeft gehad en dat het echt een belangrijke verandering voor hen teweeg heeft gebracht. Dat zijn van die geluksmomentjes die ik ontelbaar kan blijven vieren.

 • Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen?

Phoe wat een lastige vraag vind ik dit! Er zijn zoveel goede tips die ik heb gekregen en slecht ook trouwens. Eén die ik al heel jong geleerd heb, is de volgende tip van niemand minder dan Michael Jackson: “If you want to make the world a better place, take a look at yourself and make the change”

Verandering in de wereld of in jouw eigen leven begint echt bij jezelf. Of dat nou je mindset is of je gedrag.

Als jij blijft doen wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen. Dus wil je een verandering zien in wat dan ook, dan begint dat echt bij jezelf. Dit is ook waar ik echt voor sta in het leven, mijn lifequote.

In mijn geval heeft meer actie nemen, minder blijven hangen in alleen denken en failfast forward heeft ook een heel groot verschil gemaakt. Dit sluit hier wel mooi bij aan.

 • Welke tip zou jij zelf ondernemers willen meegeven?

Wil je iets bereiken, ga het dan doen. Niet wachten tot je je angsten of ‘belemmerende overtuigingen’ hebt opgelost met weet ik veel hoeveel trainingen.

Je gaat het pas leren door te doen. En ja dan maak je fouten, sowhat, alles is figureoutable (zoals Marie Forleo zegt). Van fouten leer je en zo blijf je groeien. Beter failfast forward, dan stil blijven staan, want if you don’t grow you die” – Tony Robbins.

Bekijk meer gesprekken