Enige tijd geleden ben ik door ‘Internet Succes Gids‘ geïnterviewd en de reacties daarop waren zo geweldig dat het mij leuk leek om de rollen dit keer om te draaien. Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe in het volgende ‘NetWerkT’ gesprek:

 

Dit keer met Jacko Meijaard

Eigenaar van Internet Succes GidsInternet ondernemer met o.a. hé
t Nr. 1 Online Marketing programma op PayPro

 

 

Kan je de lezers misschien iets meer vertellen over wie jij bent, wat je doet & je achtergrond

Als mensen me vragen “wat ik nu eigenlijk doe”, antwoord ik altijd dat ik mensen help om online geld te verdienen.

Voor veel mensen lijkt het een onmogelijke droom om geld te verdienen op het internet, en ik help mensen juist om dit te realiseren. Dit doe ik vanuit mijn thuisbasis internetsuccesgids.nl, waar ik artikelen schrijf, video’s maak & trainingen geef.

Ik ben momenteel 24 jaar en woon in Yerseke. Ik heb in Utrecht journalistiek gestudeerd, maar heb deze opleiding niet afgemaakt. Vlak nadat ik gestopt was ben ik dan ook voor mezelf begonnen (lees; bij de KvK ingeschreven). Tijdens mijn opleiding was ik namelijk al bezig om geld te verdienen op het internet, puur als hobby. Deze hobby is dus wat ‘uit de hand gelopen’ en is nu mijn full time ‘werk’.

Overigens vind ik het heerlijk om in Yerseke te wonen; de meeste zonuren en strand. Al die drukte van de stad is niks voor mij 😉

Wat was voor jou de reden om te gaan ondernemen?

Voor mij is vrijheid de voornaamste reden geweest om voor mezelf te beginnen. Het lijkt me niks om aan iemand te vragen of je op een bepaalde dag vrij mag nemen of dat je elke dag van negen tot vijf moet werken… en dan ook nog eens het feit dat je geld verdiend voor iemand anders.

Nu kan ik volledig bepalen wanneer en waar ik werk. Dit laatste vind ik enorm belangrijk. Als het mooi weer is, pak ik de laptop & ga ik vanaf een strandtent werken. Zolang er maar wifi is, kan ik overal aan de slag om geld te verdienen.

Soms neem ik een dagje vrij, en soms werk ik een nacht door. Ik vind het heerlijk om zelf te bepalen hoe mijn dag er uit ziet.

Je was toen relatief jong. Hoe heeft jouw leeftijd jou en het ondernemerschap beïnvloedt?

Ik denk dat wanneer je nog jong bent, je veel meer lef hebt om dingen te doen. Je hebt nog geen gezin, geen vaste lasten en je staat er nog ‘fris’ in dus je probeert veel meer dingen.

Ik weet niet of het door mijn leeftijd of karakter komt, maar ik kan me sowieso makkelijk aanpassen aan ontwikkelingen en vind het juist tof om nieuwe dingen te doen.

Je hebt verschillende bedrijven en staat bekend als expert op het gebied van affiliate, online & content marketing. Hoe behoudt je jouw focus?

Je begint met het één en eindigt met het andere. Ik vind het tof om overal mee bezig te zijn, en verdiep me graag overal in. Hierbij is het inderdaad moeilijk om focus en overzicht te houden.

In 2014 startte ik heel veel projecten en deed ik allerlei dingen door elkaar. Eén ding heeft dat overleeft, en de rest heb ik allemaal stopgezet. Je kunt niet met 100 dingen tegelijkertijd bezig zijn, dus dat heb ik snel afgeleerd.

Wel is het zo dat ik verschillende bedrijven en behoorlijk wat websites heb. De sleutel daarin voor mij is: uitbesteden.

Zelf doe ik eigenlijk helemaal niet zo gek veel. Als je de juiste mensen om je heen hebt, en je duidelijk weet wat jouw sterke kanten zijn & wat je beter door iemand anders kunt laten doen, scheelt dat al een hoop.

Daarnaast heb ik dagen dat ik gewoon ‘verplicht’ niet aan bedrijf A werk, maar juist aan bedrijf B (of project A en project B). Door dit goed in te delen hou ik het overzicht erg goed.

Jouw affiliate programma staat nr1 in PayPro. Wat voor invloed heeft dat voor jouw business?

De gevolgen zijn best groot. Je krijgt automatisch veel aandacht en je word direct gezien als een expert. Dit vergroot je status natuurlijk ook, omdat het een soort meetbaar resultaat is.

Veel mensen denken echter dat ik zomaar van de één op de andere dag ‘hier ben aangeland’, maar dat is absoluut niet waar. Wat veel mensen niet weten is dat ik hiervoor ook al twee producten heb gehad, die absoluut niet op de eerste pagina van PayPro terecht kwamen.

Hierin was hierin ook een kwestie van veel proberen, veel falen en dan weer opnieuw proberen. In dit geval was het driemaal scheepsrecht (maar ik ben natuurlijk nog lang niet klaar).

Als direct resultaat van mijn positie gaan meer affiliates mij promoten, waardoor ik meer leads krijg, wat weer meer verkopen oplevert. Zo is het een soort van wisselwerking wat continu doorgaat.

Wat zijn je ambities voor de toekomst? 

PayPro dominantie! Momenteel heb ik twee producten in de top vijf van PayPro & ik wil sowieso met deze twee producten op de eerste pagina in PayPro staan.

Daarnaast wil ik ook mijn ‘internet vastgoed’ flink vergroten. Zo ben ik momenteel druk bezig met het maken van nieuwe affiliate sites, om zodoende meer niches te hebben die mij een automatisch inkomen opleveren.

Dit ben ik overigens meer uit handen aan het geven, en over niet al te lange tijd wil ik dit volledig uitbesteden. Dit doe ik nu dus al, maar in de toekomst wil ik dit nog meer gaan doen. Niet harder werken, maar ‘smarter’ werken.

Ik wil mijn vrijheid niet opgeven voor geld. Vrijheid is en blijft factor 1 voor mij.

Waar liggen voor jouw gevoel de kansen op online & affiliate gebied?

Die liggen er gigantisch in adverteren met Facebook.

Hier ben ik telkens mee bezig en dit gaat enorm goed. Met Facebook kun je op het type persoon adverteren, waardoor je dus heel gericht adverteert en zelfs jouw advertenties laten zien aan ‘soortgelijke mensen’. Dus mensen met dezelfde interesses, die dezelfde websites bezoeken etc.

Heb je tips voor andere ondernemers op marketinggebied?

Wat ik veel ondernemers/marketeers fout zie doen is dat ze in hun marketing alleen maar vertellen over hoe goed hun product/bedrijf is. Dit is de verkeerde angle (zoals we dat in PPV noemen).

In mijn marketing richt ik me altijd op wat mijn product of het product wat ik promoot kan doen voor de mensen. Dus wat ZIJ er aan hebben. Hoe hun leven er uit gaat zien als ze dit product hebben gekocht. Richt je op de pijn en behoeften van je doelgroep.

Waar haal je jouw inspiratie vandaan & wat doe je op momenten dat die inspiratie niet vloeit?

Ik stel doelen voor mezelf en die wil ik gaan halen. Ik zou het verschrikkelijk vinden om uiteindelijk toch voor een baas te moeten werken, en dat is mijn grootste drijfveer.

Om dit nooit te hoeven doen en om altijd baas van mijn eigen leven te kunnen zijn. Dat is voor mij de grootste inspiratiebron. Hierdoor kom ik telkens verder.

Waar liggen jouw persoonlijke ontwikkelpunten?

Soms ben ik weleens erg makkelijk en word ik een soort van lui. Omdat ik een aantal automatische incasso’s heb lopen weet ik aan het begin van de maand wat ik aan het eind van de maand sowieso zou hebben, ook al zou ik niks doen. Daardoor word ik soms wel eens makkelijk.

Dit is een slechte eigenschap en daar wil ik dus wat aan doen.

Aan de andere kant kan ik zelden echt ‘genieten’ van resultaten en vind ik het vaak allemaal wel logisch of niet echt speciaal. Soms moet je overwinningen vieren, en dat doe ik dus te weinig. Dat moet ik vaker gaan doen.

Wat is je grootste leermoment geweest?

Mijn eerste productlancering was één grote ramp.

Ik weet nog dat ik tegen een vriend zei dat ik op de dag van de lancering minimaal zo’n 10.000 euro zou doen. Resultaat was 0,- euro.

Niemand had wat gekocht!

Je kunt begrijpen dat dit een grote tegenslag was. Ik zat er dan ook serieus over na te denken om te stoppen. Gelukkig dat ik dat niet gedaan heb.

Ik ging aan de slag met de feedback die ik kreeg en de lessen die ik geleerd had, en lanceerde het product nog een keer, en dit keer met succes.

Geen 10K, maar wel meer dan de meeste mensen in één maand verdienen én veel leermomenten verder ;-).

Wat is voor jou persoonlijk het mooiste moment in je onderneming geweest?

Om de onderneming te starten. Er is letterlijk niemand geweest die tegen mij zei “leuk dat je voor jezelf wilt beginnen!”.

Echt iedereen zei dat ik beter mijn school kon afmaken en dat ik het toch niet zou redden.

Dan is het behoorlijk moeilijk om voor jezelf te beginnen, zeker in iets als ‘internet marketing’, wat heel lastig uit te leggen is aan andere mensen. Het is niet een vak als slager of schilder.

Aan de andere kant zijn die mensen de drijfveer van mijn succes geweest. Om juist die mensen te bewijzen dat ik het wel kan.

Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen?

Eigenlijk een heel simpele tip, maar je moet ‘m wel uitvoeren: begin met het bouwen van e-maillijsten. Mijn internet business is eigenlijk volledig gebaseerd op het bouwen van e-maillijsten.

Ik heb e-maillijsten in enorm veel niches. Internet marketing, afvallen, telecom etc. etc. Het sturen van één mail naar een mailinglijst is al genoeg om geld te verdienen.

Welke tip zou jij ondernemers zelf willen meegeven?

Het zou een beetje voor de hand liggend zijn als ik nu ook ga zeggen “begin met het bouwen van e-maillijsten”, want niet iedereen die dit leest heeft een internet business.

Wat ik wel mee zou willen geven is geloof in jezelf en geef nooit op; heel cliché maar niet minder waar.

In het begin was het best moeilijk om door te blijven gaan, en niet gewoon een opleiding af te maken of  voor een baas te gaan werken. Ik wist echter dat ik het kon en dat het me zou lukken. Als je zo overtuigt bent van je eigen succes, dan komt succes vanzelf míts je genoeg uitprobeert en niet bang bent om te falen.

Echt, geloof me, ik heb zoveel gefaald en elke dag/week/maand/jaar opnieuw faal ik in bepaalde dingen. Aan de andere kant; doordat ik zoveel faal, leer ik enorm veel en kan ik die kennis gebruiken om het nog een keer te proberen. Zie ‘falen’ dan ook niet als ‘falen’, maar als leermomenten.

En misschien nog wel belangrijker: have fun in alles wat je doet. Als je het niet leuk vind, stop er dan mee en zoek iets wat je wel leuk vind. Dan vind je het niet erg om er mee bezig te zijn en kun je tegenslagen hebben.

Bekijk meer gesprekken